Всъщност има много начини за подгряване или размразяване
Снимка: Shutterstock
Отбиването, особено през първите няколко седмици, може да бъде много сложно за „начинаещите“ родители. Тези, които вече са минали по познатия път, най-вероятно знаят добре какво да правят.
Майките, на които обаче им е за първи път, са изправени през различни притеснения и въпроси, свързани със захранването. Едно от тях е как да бъде най-правилно стоплена храната на бебето, която преди това са замразили или просто сложили в хладилник. В митровълнова печка е най-бързо, но дали е полезно?
Всъщност има и други варианти за затопляне или размразяване на храната. Важно е само да спазвате някои основни правила.
Размразяване
Добре е да сте обмислили предварително как да съхраните за по-дълго време приготвената за бебето храна. Ясно е, че няма да готвите всеки ден миниатюрни количества, нито то ще успява да изяде нещо по-мащабно на този етап. Така че е добре наистина да съобразите количествата с начина на съхранение.
Може например, да подготвите единични порции, които да замразите във формичките за лед. Те се размразяват по следния начин. Изваждате ги от фризера или камерата и първо ги поставяте в хладилника за по-плавен преход, а едва след това ги оставяте на стайна температура да се доразмразят.
Затопляне
Когато затопляте бебешката храна на котлон, изберете по-малък съд (касерола и дори джезве вършат идеална работа), и оставете на слаб огън.
Може да загреете храната и на водна баня, като в този случай трябва да внимавате водата да не стигне до степен на кипене. Този метод се счита и за най-здравословен от специалистите.
Внимавайте за тези детайли
- Не е добре да запазвате останалата в купичката храна, тъй като в нея може да са попаднали слюнки, които да променят качеството й, а в най-тежките случаи – да причинят хранително отравяне.
- Никога не затопляйте повторно храната на бебето.
- Месото, което давате на детето, трябва да е добре сварено, без розово в средата.
- Яйцата се варят до твърдо състояние, рохките не са подходящи за бебето.
А ако все пак използвате микровълнова печка за подгряване на храната, след като я извадите, трябва да я разбъркате добре, за да избегнете оставането на по-горещи места.
По материали от DonnaD
Не само краставичките, но и маринатата, в която са били, е полезна за здравето.
Снимка: Shutterstock
Медената къщичка е красива и ефектна украса за празника, която може и да се яде.
Снимка: Shutterstock
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари