Какво може да научите от зодията и хороскопа си

10 неща, които вашият астрален знак казва за вас

18 октомври 2024 г.
Какво може да научите от зодията и хороскопа си

Понякога зодията помага да намерите и сродната си душа.

Снимка: Shutterstock

Дори тези, които не вярват в зодии, са се допитвали поне веднъж в живота си до хороскопа си за деня. А дали това е направено от чисто любопитство или в желанието си да разгадаят картите на бъдещето по най-добрия начин, е отделен въпрос. А понякога и поради факта, че все още опитват да открият сродната си душа, с когото да изградят истинска „звездна“ връзка.

Независимо от причината, хороскопът е само един от многото аспекти на масовата астрология. Някои дори я определят като точна наука, защото знанията за звездите и разположението им в момента на раждане, може да разкрие много и различни тайни за личността. Това обаче е по силите на специалистите.

Има и някои издайнически сигнали, които и сами можем да се научим да разпознаваме, за да разбираме навреме какъв човек стои срещу нас и какво реално можем да очакваме от него. Ето 10 такива сигнала, които могат да ви бъдат наистина полезни в общуването и живота изобщо.

Всеки знак се характеризира със силни страни и характеристики на личността, които са общи за всички родени под него.

Снимка: Shutterstock

Вашите силни страни

Хороскопът може да има хиляди приложения. Всеки зодиакален знак (общо 12) се изчислява на базата на датата на раждане, но за да се очертае по-задълбочен профил, трябва да изучите това, което се нарича „натална карта“. В зависимост от момента, в който сте се появили на бял свят, астралната комбинация, позицията на планетите и асцендента, се изчислява и личният хороскоп.

Зодиакалният знак на първо място показва едно от най-полезните (и положителни) неща за вас: вашите силни страни. Всеки знак се характеризира със силни страни и характеристики на личността, които са общи за всички родени под него.

Например: жената Овен като цяло е динамична и енергична личност, която обича предизвикателствата, докато дамата Телец е надеждна и земна, подобно на жената Козирог, която също е решителна и на нея винаги може да се разчита. Родените под знака на Водолея са весели и ентусиазирани, влагат много енергия във всичко, което правят.

Вашите недостатъци

Няма силни страни без недостатъци. И да, вашата зодия показва не само плюсовете ви, но и негативните неща за личността ви. В крайна сметка всеки един е сложен свят, пълен с аспекти и е неизбежно зад светлината да се крие и някаква „сянка“.

Разлиствайки хороскопа със сигурност ще си кажете „Вярно е, това наистина съм аз!“, особено по отношение на недостатъците, с които изобщо не се гордеете. Важното е да вземете и този аспект под внимание. Осъзнаването на вашите слабости може да бъде от голяма полза за преодоляването им и за научаването как да изграждате нови силни страни.

Ако трябва да изберем зодия, която да оглави класацията в тази категория, без колебание бихме сложили на първо място Дева. Хората, родени под този знак, имат много сложна личност, но и много недостатъци. Те са перфекционисти, обичат да правят всичко аналитично и да не оставят нищо на случайността. Което понякога се превръща в истински контрол фрийк.

Ако обаче на Девата й е трудно да се отпусне дори и за кратко, то за представителите на Скорпион е точно обратното. Тези хора не приемат нищо половинчато, откровени са до краен предел и често правят това, което им хрумне импулсивно. Да, така се стига до много грешки и те силно съжаляват след това, но направеното е вече факт.

Вашата сродна душа

Вдигнете ръка, ако никога не сте се консултирали с хороскопа си, за да намерите своята сродна душа. Всички ние, дори като тийнейджъри, сме разлиствали жадно хороскопа в търсене на перфектната комбинация и чаровния принц, предназначен да направи живота ни приказка.

Е, не винаги се е получавало и е ставало според очакванията. Но причината не е в хороскопа. Зодиакалният знак обединява поредица от много специфични характеристики, които могат да разкрият нещо повече от някакъв хипотетичен идеален партньор. Откриването на точния човек е въпрос на съвместимост и афинитет на характерите. Не, че звездите не загатват и дават посока на размисъл, но не са напълно отговорни за връзките. Но пък не пречи от време на време да надниквате и в него, за да си сверите часовника.

Астрологията общо взето заявява, че идеалните взаимоотношения са тези между знаци от една и съща „група“ или по-скоро „елемент“. Така че най-добрите връзки се предполага, че възникват между въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей), земните знаци (Телец, Козирог, Дева), водните знаци (Скорпион, Рак, Риби) и огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец).

С кого се разбирате

Същата точка, която видяхме по-горе, важи и по отношение на приятелствата и социалните взаимоотношения като цяло. Въпреки че е вярно, че от една страна винаги търсим идеалния мъж/жена, от друга със сигурност не можем да пренебрегнем важността на стабилното приятелство.

Откриването на характеристиките на знака може да ви помогне да разберете по-добре с кого си пасвате на база силни и слаби страни. Например: родените под знака на Скорпион или Лъв, са по-малко склонни към „равностойни“ отношения. Те имат егоцентрични личности, мислят много за себе си и никак не е лесно да не бъдете завладени от тяхната харизма. От друга страна, представителите на Везни показват изключителна емпатия и успяват да имат добри отношения на практика с всеки. Хората, родени под знака на Водолей, са много добри и верни приятели, искрени и лоялни като никой друг.

Най-подходящата работа

Астрологията може да ви помогне да определите и професията, която най-добре подхожда на вас и вашата личност. По същество вашият зодиакален знак може да бъде полезен за съставяне на списък с неща (положителни и отрицателни), които, ако бъдат анализирани задълбочено, очертават идеалния ви профил на работа.

Девата например е изключителен перфекционист, почти обсесивно внимателна към детайлите и никак не обичаща промените. За тази зодия са идеални професиите, които изискват прецизна рутина. Докато представителите на Водолей са еклектични и креативни личности, често извън ограниченията и поради тази причина може да не се чувстват удобно в монотонната и повтаряща се атмосфера на офис пространството.

Изчисляването на щастливия ден е едно от нещата, които вълнуват мнозина.

Снимка: Shutterstock

Вашият щастлив ден

Да преминем към едно от най-любопитните неща, които зодията казва за вас. Според астрологичните изчисления всяка от 12-те зодии си има своя щастлив ден, който се счита за най-благоприятен и идеален за стартиране на бизнес, някаква дейност или каквато и да е новост. Може това да е идеалният ден да тръгнете на пътешествие или ден, в който планетите и звездите ще се подредят по доброжелателен начин, позволявайки ви да срещнете своята сродна душа.

Както и да го тълкувате, знайте, че вашият зодиакален знак има щастлив ден. За Близнаци, Дева и Водолей това е сряда, а за Ракът - понеделник (макар всички от тази зодия да се кълнат, че това е най-омразният им ден от седмицата). При Телец, Везни и Риби щастливият ден е петък, докато вторник носи много добри неща на Скорпион и Овен. И на финала: четвъртък, който е щастливият ден на Стрелец, събота – за Козирог, и неделя - за Лъв.

Вашият камък „талисман“

Камъкът на късмета също е свързан със зодиакалния знак. Астрологията се слива с кристалотерапията и дава живот на смесица от небе и земя, която бихте могли да използвате в своя полза.

По какъв начин? Приемете, че камъкът, свързан с даден знак, действа като талисман, влияещ положително върху живота, здравето и цялостното ви благополучие. Ето и тези, които обикновено се обвързват с всяка зодия:

  • Овен: Диамант
  • Телец: Смарагд
  • Близнаци: Ахат
  • Рак: Седеф
  • Лъв: Рубин
  • Дева: Сапфир
  • Везни: Опал
  • Скорпион: Топаз
  • Стрелец: Тюркоаз
  • Козирог: Обсидиан
  • Водолей: Аметист
  • Риби: Аквамарин

Всеки камък или кристал излъчва енергия. Опитайте да носите вашия и вижте какво ще се случи!

Уелнес и здраве

Мнозина вярват, че зодията може да каже много и за по-специфични неща, като здравето и добрата форма на всеки човек. Излишно е да предупреждаваме, че когато става дума за здраве, не бива да разчитате единствено и само на звездите, а задължително трябва да се консултирате с лекарите за решаването на всякакви проблеми.

Но астрологичните изчисления и хороскопът могат да ви разкрият особености и характеристики, свързани със здравословното състояние и предразположението към определени заболявания. Ето и някои примери: слабото място на жените Водолей са глезените, докато родените под знака на Козирог обикновено имат силна и здрава конституция. Представителите на Стрелец – и от двата пола, обичат движението, така че физическата активност е от съществено значение за тях, за да се чувстват добре.

Идеалната диета за вас

Здравето е тясно свързано с храненето, а зодиакалният знак може да ви даде полезна информация в това отношение. Напомняте отново - винаги приемайте всичко разумно и при нужда се консултирайте със специалист. Няма как да очаквате хороскопът ви да направи чудеса, но той може да ви бъде добър помощник. Полезен е, защото чрез сравняване на личността и склонността към движение, идеалният тип диета може по някакъв начин да бъде очертан въз основа на личните характеристики и начин на живот.

Но ако целта ви е да отслабнете или имате нужда от конкретен хранителен план, най-добре се свържете с диетолог.

И още няколко любопитни особености

Зодията може да каже наистина много неща за вас, за вашата личност и идеалните ви взаимоотношения, за начина ви на общуване с хората, на изграждане на социални и работни връзки.

Астрологията минава през тънката граница между сериозното и хумористичното и няма нищо лошо в това да я приемете, дори да е с леко намигване. Защото има и някои забавни и специфични неща, които също зависят от зодиите. Такива са връзките между хора и животни, което може да ви е полезно, ако решите да си вземете домашен любимец. Защо? Една по-мързелива и ленива зодия не би се чувствала комфортно с активно куче, което се нуждае по няколко и то дълги разходки всеки ден.

Деси Тодорова по материали от Donna moderna

Заедно

Романтична, ревнива, честна: каква съпруга сте според зодията

Да поговорим

Най-добрите дни за забременяване през 2022 г. според зодията на майката

Още от

Токсичното приятелство не само не е приятно, а е и много вредно.

Снимка: Shutterstock

Кога приятелството започва да ни вреди

Планината е чудесен избор за семейна ваканция, особено в топлите есенни дни.

Снимка: Shutterstock

Семейна ваканция в планината

Стресът е един от вредните навици, които ни състаряват.

Снимка: Shutterstock

5 навика, които със сигурност ще ви състарят преждевременно

Баща и син. Снимка: Shutterstock

И татко го може

Заниманията извън училище носят само ползи на детето

Снимка: Shutterstock

Ползите от извънкласните дейности

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Понякога зодията помага да намерите и сродната си душа.

Снимка: Shutterstock

Влюбени се целуват. Снимка: Shutterstock

Токсичното приятелство не само не е приятно, а е и много вредно.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Влюбени се целуват. Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Стабилна ли е връзката ви: проверете с 15 въпроса

Време ли е да се разделите или може да изчакате

Планината е чудесен избор за семейна ваканция, особено в топлите есенни дни.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Семейна ваканция в планината

3 важни точки, които не бива да подценявате

Снимка: Guliver / Getty

 

Да поговорим

4 начина да накарате детето да разкаже за деня си

Пропуснете баналното „Как беше в училище?"

Ромео Бекъм. Снимка: Instagram

Заедно

Ромео Бекъм потвърди връзката си с дъщерята на емблематичен фотограф

22-годишният син на Дейвид и Виктория Бекъм има нова любов

Жена яде кисело мляко. Снимка: Shutterstock

Здраве на семейството

6 храни, които намаляват риска от рак на гърдата

Жените с риск от онкозаболяване трябва да преразгледат менюто си