Шантави рецепти, които стоплят
Снимка: Shutterstock
Споделяме с вас интересни идеи за зимни ястия, които носят тройно удоволствие - от приготвянето, от яденето и от факта, че са полезни за всички, освен, ако са кърмачета.
Освен това са интересни, защото продуктите, от които са приготвени, обикновено консумираме в прясно състояние, но, както се оказва, са чудесна идея и за кулинарни експерименти. Но рецептите не са експериментални, а проверени във времето и много вкусни!
Сарми с китайско зеле
1 глава китайско зеле, 350 г кайма каквато предпочитате, 1 глава лук, 150 г ориз, 2 с. л. доматено пюре, 3 скилидки чесън, ½ ч. л. червен пипер, 3 с. л. олио, 3 с. л. оцет, 1 с. л. захар, сол на вкус
Приготвяне: Направете марината от оцета, захарта, солта и настърганите чеснови скилидки, добавете ½ л вода. Сложете на котлона сместа да завира. Измийте зелето и отделете едрите листа. Когато маринатата заври, сложете листата да се бланшират за 3-4 минути, след което ги отцедете.
Отделно сипете олиото, нарязаната на ситно глава лук, червения пипер и каймата. Когато тази смес се запържи леко, добавете ориза, предварително промит, и долейте чаша топла вода. Когато и оризът омекне, добавете доматеното пюре и изключете котлона. Когато плънката се охлади, направете сърмите, наредете в тенджера, на дъното на която сте разстлали едно голямо листо зеле и варете на слаб огън около 50 минути.
Пица от гъби и карфиол
5-6 едри гъби, 1 малка глава карфиол, 2 домата, няколко маслини без костилките, ½ връзка магданоз, зехтин, сол.
Приготвяне: Бланширайте накъсания на розички карфиол. Наредете го в тавичка, върху него наредете нарязаните гъби, обезкостените маслини и овкусете. Полейте с 1 ч.ч. от водата на сварения карфиол и печете 30-ина минути в средно гореща фурна. Поръсете с магданоза и сервирайте.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари