6 причини да го пием, особено, ако не ядем достатъчно риба
Снимка: Guliver/iStock
Колко е не само вкусна, но и полезна рибата - стабилен източник на полезни мазнини и белтъчини, разхубавяващи фигурата, кожата, косата, ноктите… Това го знае всеки привържаник на здравословното хранене, както и всеки почитател на вкусната храна.
Диетолози неслучайно препоръчват риба да се консумира редовно – поне два пъти седмично, само че колко хора могат да го правят? Има и много хора, които принципно не ядат риба, защото не понасят миризмата и вкуса ѝ. Всички те е важно да знаят, че е необходимо да приемат рибено масло.
Минало са времената, когато то се е предлагало в натурален вид и е предизвиквало само и единствено отвращение. Капсулите с полезната добавка в наши дни не напомнят нито за вкуса, нито за характерната миризма на риба. Ето какви са предимствата:
Защитава от вредните влияния на околната среда
Всеки жител на големия град диша мръсен въздух и се сблъсква с вредите от вредните влияния на околната среда: изгорели газове, тежки метали и други екологични агресори. Редовната употреба на рибено масло, според нови изследвания, предотвратява неблагоприятните последствия за сърдечносъдовата система.
Увеличава плътността на костната тъкан
Тази добавка помага да запазим нормалната плътност на костна тъкан, която намалява с възрастта, тъй като способства за съхраняването на минералния състав на костите.
Редовният прием на рибено масло намалява проявата на симптоми на остеопороза, както и възпалителните процеси в ставите и облекчава болката в ставните връзки.
Предотвратява преждевременното стареене
То е провокирано от стрес, вредни храни и вредни влияния и навици, като тютюнопушенето, отразява се на целия организъм и особено – на кожата. Но ако редовно се консумира риба или се приема рибено масло, процесът на преждевременно стареене може да се стопира.
Високите дози омега-3 мастни киселини са важни за поддържане на младата кожа.
Ускорява изгарянето на мазнини
При редовна употреба на рибено масло тялото започва да изгаря мастните запаси по-бързо, а това е важно за регулиране на теглото.
Подобрява работата на мозъка и паметта
Добавката на рибено масло или риба в менюто помага на работата на главния мозък и подобрява паметта, дори някои изследвания доказват, че може да предотврати Алцхаймер.
Защитава от загуба на мускулна маса
Много заболявания предизвикват загуба на тегло, в това число и на мускулна маса, но заедно с мускулите организмът губи своя метаболичен и силов потенциал. Мускулната маса може да се запази с редовен прием на рибено масло.
doctor.rambler.ru, адаптация Марина Атанасова
Медената къщичка е красива и ефектна украса за празника, която може и да се яде.
Снимка: Shutterstock
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Когато двойките избират да се разделят по време на сън, събирането на следващата сутрин често води до подновяване на взаимната им привързаност.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари