Пристрастяването към тях носи здравословни проблеми
Снимка: Getty
Ново проучване установи, че децата на възраст от 3 до 5 години, които консумират повече силно преработени храни, имат по-лоши двигателни умения. Говорим за зърнени закуски, сладки, газирани напитки, сладки сокове и кисели млека, консервирани супи и храни за бързо хранене (пица, хот-дог, хамбургери и пилешки хапки).
Американски учени също установиха, че свръхпреработените храни имат отрицателно въздействие и върху по-големите. Сърдечно-съдовата система на деца на 12-15 години, които се хранят по този начин, работи по-зле.
По-рано се доказа, че яденето на силно преработени храни увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания при възрастните. Това е едно от първите проучвания, които показват, че е по-добре децата да не ядат такива неща.
Здравословното хранене и упражненията трябва да започнат от много ранна възраст. Нашите резултати сочат необходимостта от образоване на семействата относно възможностите за намаляване приема на свръхпреработени храни. Така ще се намали рискът от сърдечно-съдови заболявания в зряла възраст, пише News Medical.
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари