Защото са с малко калории и много интересен вкус
Снимка: Guliver / iStock
Започваме с най-нискокалоричния и ефектен сладкиш, в който преобладават сушените плодове - за всички, пристрастени към здравословното хранене.
Кейк със сушени плодове
Необходими продукти: 3 яйца, 5 узрели банана, 2 чаши овесени ядки (ако имате непоносимост към глутен, заменете ги с киноа), 1 ч. ч. сушени кайсии, 1/2 ч.ч. сушени сливи, ½ чаша орехови ядки, 1/2 чаша стафиди, ½ пакетче бакпулвер.
Приготвяне: Намачкайте бананите, смесете ги с яйцата и ги разбийте в блендер за 2 минути. Добавете ядките, нарязаните на дребни парченца кайсии, сливи, орехови ядки, стафидите, разтворения в съвсем малко хладка вода бакпулвер и разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в намаслена форма за кейк и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна 20-ина минути.
Следва сладкиш, който се слави не толкова с ниските си калорийни стойности, а с ефекта при появата си, когато имате гости, или децата замрънкат за нещо сладко.
Снимка: Guliver / iStock
Кейк с грозде:
Необходими продукти: 300 г почистени от семките гроздови зърна, 2 яйца, 200 г захар, 150 мл олио, ½ кофичка кисело мляко, 400 г брашно, 5 г бакпулвер (1/2 пакетче), 2-3 щипки канела, 2 ванилии
Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта в купа, добавете брашното, олиото, киселото мляко, размесено със содата за хляб и ванилиите, добавете и канелата. Разбъркайте хубаво, за да няма бучки в тестото. Когато стане гладко и гъсто като боза, изсипете в намаслена и набрашнена форма за кейк а отгоре наредете гроздовите зрънца. По желание може да поръсите със захар. Печете на средно силна фурна, включена на 180-200 градуса, като внимавате да не загори и тестото да не остане клисаво. Печете около половин час.
Третият ни кейк... Е, добре, излъгахме, че всичките ни предложения са за хора, които пазят линия. В 1 парче от него има близо 500 калории, но е неустоим. Този суперсладкиш е вкусен с всякакви горски плодове, в конфитюр или замразени - боровинки, ягоди, малини.
Снимка: Guliver / iStock
Чийзкейк с горски плодове
Необходими продукти: 2 пакета обикновени бисквити, 1 пакетче масло, 3 с. л. сметана, 6 с. л. захар, 1 пакетче крема сирене, 200 г извара, 1 чаша прясно мляко, 50 мл лимонов сок, 1 бурканче конфитюр или 200 г горски плодове - пресни или замразени: боровинки, ягоди, малини.
Приготвяне: Смелете бисквитките, докато станат на трохи и ги смесете с разтопеното масло. Подредете сместа в намазана форма за торта. Загрейте сметаната със захарта и докато е гореща, добавете крема сиренето и разбъркайте с дървена лъжица. Смесете млякото с изварата и добавете към сметанено-сиренената смес. Бъркайте, докато всичко се сгъсти и свалете от огъня.
Когато се поохлади, нанесете върху бисквитения блат и поставете сладкиша в хладилника да се втвърди за 2-4 часа. След като изминат, смесете плодовете или конфитюра с лимоновия сок и загрейте леко на котлона. Извадете чийзкейка от хладилника и намажете отгоре.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари