Как се прави за половин час
Снимка: Guliver / iStock
Децата не обичали зеленчуци? Зависи от вас! Ако не можете да ги убедите да си изядат салатата, сигурни сме, че няма да откажат ястие, което изглежда вкусно и е вкусно и полезно, съставено изцяло от зеленчуци.
Антипасто е типичен италиански ордьовър, който има много вариации – с различни видове колбаси и сирена, но и само зеленчуков. Приготвя се лесно и бързо, изглежда красиво и е много вкусен и полезен.
Това е идеален вариант за лека вечеря, а ако не можете без по-сериозно похапване, то може да поднесете зеленчукови антипасти като топла гарнитура към основното. Сред качествата на това ястие, независимо как ще го наречете - салата, ордьовър, гарнитура или печени зеленчуци, най-ценното е, че се приготвя бързо - включвате фурната или скарата и...
Необходими продукти: 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 2 чушки – червена и зелена, 15 едри гъби, 10 маслини, 1 тиквичка, 1 патладжан, 2 домата, сол, зехтин, черен пипер
Приготвяне: Обелете измития патладжан, нарежете го на филийки, посолете и оставете да се отцеди горчивия му сок за 15-ина минути. В това време измийте, почистете и нарежете останалите зеленчуци, обезкостете маслините.
В тавичка с малко зехтин поставете нарязания лук, чушка, тиквичка и патладжана, който сте отцедили и пъхнете да се запича в предварително включена на 200 градуса фурна, или пък наредете зеленчуците на скарата. След няколко минути добавете нарязаните гъби, домати, скилидките чесън и маслините без костилки. Оставете да се допече и след като извадите от фурната и подредите в чиния, сложете черен пипер, посолете или поставете парченца пушено сирене върху антипастите да се разтопи. Поднесете топло.
Марина Атанасова
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари