Защо не трябва да слагате шоколад в хладилника

Според известния кулинар Ален Дюкас

13 октомври 2019 г.
Защо не трябва да слагате шоколад в хладилника

Снимка: Shutterstock

Много хора слагат шоколада за съхранение в хладилника си, особено през летните месеци, но това не е правилно, смята един от най-известните кулинари в света - Алeн Дюкас. Съвсем наскоро той отвори пореден специализиран магазин за шоколад, който се намира в Лондон, разказва Business Insider. 

Великият кулинар Алан Дюкас е единственият майстор готвач в света, управлявал едновременно три ресторанта с по три звезди Мишлен. Постижение, което в света на кулинарното изкуство е нещо изключително.

След като открива над 40 ресторанта в 7 държави и на 3 континента, шеф Дюкас решава да навлезе и в шоколадовия бизнес. "Le Chocolat Alain Ducasse" в Лондон е десетият магазин на Дюкас, като той има и фабрика в Париж, където са изработвани стоките и като цяло, заради уменията си е всепризнат и милионер. 

"Съхранението на шоколада в хладилника трябва да бъде избягвано", коментира шеф Дюкас.
"Шоколадът трябва да се държи на температура между 15 и 18 градуса, на сухо място", продължава той. "Най-добрата температура, при която да му се насладите, е от 20 градуса", съветва експертът. 

По думите му ганашът трябва да бъде изяден в рамките на 2 или 3 седмици от направата си, пралините - максимум три-четири седмици след като са изработени. Шоколадовите блокчета може да се изяждат и до няколко месеца по-късно. 

По принцип, ако поставяме шоколада в твърде студена среда (като в хладилника или другаде), водата в него прави конденз и шоколадът побелява. Ако пък го поставим на твърде горещо място над 20 градуса, той се топи и става прекалено мек. 

Когато кондензира, водата реагира на микроскопично ниво със захарта, която шоколадът съдържа и кристализира на повърхността, избелвайки го на цвят. Въпреки че кондензацията няма да засегне толкова много вкуса на продукта, по-скоро става дума за визуална разлика. 

За всеки шоколад се препоръчва да бъде изяден в рамките на месец от датата му на производство, пише Мениджър. нюз. 

 

Здраве

Кашляте ли, яжте шоколад

Здраве

Какво става, ако всеки ден ядем по един шоколад

Здраве

Шоколад - дали е полезен за детето

Здраве

5 причини да не се лишаваме от шоколад

Още от Хранене

Орторексията е психологично хранително разстройство.
Снимка: Shutterstock

 

Какво представлява орторексия

Храната също може да е ценен източник на този витамин.
Снимка: Shutterstock

 

Как да си набавим витамин D от храната

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Майка прави масаж на бебето си. Снимка: Shutterstock

Шер и Илайджа Блу Алман. Снимка: Getty

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Майка прави масаж на бебето си. Снимка: Shutterstock

Здраве

Медицинските ползи от масажа за бебето и майката

Нежното докосване стимулира новороденто, успокоява майката

Шер и Илайджа Блу Алман. Снимка: Getty

Заедно

Синът на Шер се развежда

След 13 години брак, съпругата на Илайджа Блу Олман подаде молба за развод

Момиченце поднася цветя на майка си. Снимка: Shutterstock

Да поговорим

На Лазаровден празнуват само жените

Каква е символиката на този ден, обяснява нумероложката Милена Иванова

Кафе, разтворена книга и букет от люляк. Снимка: Shutterstock

Дете споделя на майка си новина. Снимка: Shutterstock

 

 

Да поговорим

Как детето се превърща в доносник

Наистина ли е „порта“ или поведението му показва нещо друго

Дете, което е затрупано с играчки. Снимка: Shutterstock

Образование

Колкото по-малко играчки, толкова по-креативна е играта

И още 13 причини да не купувате излишно много