С тяхна помощ ще влезете неусетно във форма – лесно и приятно
Бадемите са отлично средство срещу излишните килограми.
Снимка: Shuterstock
Лятото може да е след няколко месеца, но сега е моментът да внесете някои подобрения във фигурата си. Нужно е само да задействате хормоните, стимулиращи отслабването. Ето кои храни трябва незабавно да включите в менюто си, за да постигнете заветната цел.
Не е тайна, че в сравнение с продуктите от бяло брашно, пълнозърнестите помагат за отслабването. Но питали ли сте се защо? Хлябът и пастата от пълнозърнесто брашно регулират кръвната захар, благодарение на което се чувствате сити по-дълго време. Те стимулират производството на глюкагон – хормон, изгарящ мазнините. „Празните“ въглехидрати, напротив, бързо повишават и отново понижават нивото на кръвната захар, поради което са възможни пристъпи на неконтролируем глад.
Чрез протеините и омега-3 мастните киселини, съдържащи се предимно в сьомгата, херингата и скумрията, се активира хормонът лептин, който дреме в мастните клетки. Той стимулира обмяната на веществата, така че се изгаря повече енергия и същевременно се намалява чувството на глад.
Хормонът на съня мелатонин, който се съдържа, например, в доматите, има положително въздействие върху метаболизма, способстващ отслабването. Освен това хормонът на растежа (HGH) разгръща действието си през нощта. За да може този химически пратеник да извлече възможно най-много мазнина от клетките, вечер трябва да ядете богата на белтъчини храна. Така хормоналните нива ще се повишат.
Бадемите също са отлично средство, защото съдържат ценни и здравословни мазнини и белтъчини и се отразяват благоприятно върху чувството за ситост и нивото на инсулина. Въпреки че малките ядки са сравнително богати на мазнини, те могат да допринесат за намаляване на апетита, понеже полезните мазнини регулират метаболизма и предотвратяват пристъпите на неконтролируем глад.
Грейпфрутите са истински убийци на мазнини и въпреки че горчивите плодове почти не съдържат калории и мазнини, засищат трайно. Това се дължи на горчивото вещество нарингин, което насърчава производството на стомашен сок, така че бързо да се създаде чувство за ситост. Освен това нарингинът стимулира храносмилането – особено смилането на мазнини - и нормализира нивата на инсулина и холестерола в кръвта.
Има плодове, което са по-малко сладки от останалите от гледна точка на количествата захар.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари