Те са особено полезни в студеното време, когато движението е по-ограничено
Подправките не само овкусяват храната, но и ни предпазват от неприятно подуване.
Снимка: Shutterstock
През студените месеци се движим по-малко и консумираме предимно сухи храни, получаваме дисбаланс в тялото. Стомахът ни започва да се подува, усещаме неприятно чувство за отеклост.
Добрата новина е, че можем лесно да се преборим с това. Достатъчно е просто да променим малко режима на хранене и да добавим някои храни към дневното си меню.
Добавянето на черен пипер, куркума и кимион в рецептите ще помогне за стимулиране на храносмилането. Добавяйте повече от тези подправки вместо сол, защото солта задържа водата в тяло и ни кара да се чувстваме подути.
Този хрупкав и хидратиращ зеленчук има много полезни свойства. Благодарение на него ще изкарате от тялото излишната вода и натрий.
Противовъзпалителна храна, която създава чудеса за подуване на корема. Настържете го в любимата си марината за месо, салата или парче на върха на риба.
Киселото мляко е богато на пробиотици, които са чудесни за храносмилателния тракт и червата.
Продукт, богат на калий, който помага на организма да регулира съдържанието на натрий. За щастие, е универсален и може да консумирате всеки ден по няколко пъти.
Те съдържат много малко мазнини (повечето мазнини в яйцата идват от жълтъка), така че тялото ви ще ги усвои лесно.
За съжаление, сладките лакомства, може да предизвикат подуване, но ако се придържате към тъмен шоколад, приготвен с поне 70 процента какао, няма да има проблеми. Тъмният шоколад е добър източник на фибри и полифеноли.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари