Профилактиката може и да е вкусна
Снимка: Guliver / iStock
Действително повишаването на имунитета може да стане не само по правилен начин, но и вкусно. Полезните свойства на червената боровинка са известни отдавна, пише detstrana.ru. Оказва се, че тя е известна на фармацията от десетилетия, но учените продължават да разкриват още от полезните й свойства.
Та, с какво точно е ценна червената боровинка? Тя е източник на глюкоза, фруктоза и пектин; наситена е с органични киселини, предпазва от образуване на камъни в бъбреците, помага за намаляване вискозитета на кръвта, както и на организма да се пребори с възпалителните процеси.
Затова лекарите препоръчват през този сезон да пиете сок от червена боровинка, тъй като нейните свойства на практика действат като натурален антибиотик.
От друга страна, този дребен плод е всъщност микс от витамини и помага на човешкия организъм в пълна степен да усвоява витамин С.
Въпросната напитка лекарите твърдят, че действа и като антидепресант - повишава съпротивляемостта към стрес и синдрома на хроничната умора.
Надя Горанова
В рамките на форума бяха представени тревожните данни, които подчертават значимостта на грижата за недоносените деца и важността на профилактиката и ранната диагностика.
Снимка: Фондация „Нашите недоносени деца“
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари