Става дума за бабините тиганици
Снимка: Guliver / iStock
Тиганиците са различни от по-дебели и по-пухкави от палачинките, но по-тънки и не толкова мазни като мекици - това са са сладко-солени питки, които сякаш се топят в устата.
Бабината рецепта за този вид закуска е много бърза и лесно изпълнима, и търпи импровизации по отношение на украсата. Ако ги направите такива, като на снимката, вероятно ще спечелите някой кулинарен конкурс и със сигурност ще смаете фамилията.
Необходими продукти: 5 яйца, 200 г брашно, 150 мл олио, 100 г сирене, 100 г мед, 250 мл вода, плодчета за украса
Приготвяне: Разбъркайте яйцата, брашното и водата, докато се получи гладка каша и пускайте по един черпак от тази смес в сгорещеното олио. Изпържените от двете страни тиганици вадете с вилица и ги поднасяйте топли със сирене, мед или и с двете.
Марина Атанасова
Важно е да откриете идеалната поза, в която и двамата да успявате да релаксирате пълноценно през нощта.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари