Главният диригент в Hell’s Kitchen зави от топ ресторантите към балканската скара
Снимка: Нова тв
Водещият на Hell’s Kitchen Виктор Ангелов призна, че е бягал от детската градина заради сутрешната закуска – попара.
Няма храна, която не бих опитал
Има ястия, които не бих приготвял, защото не ги обичам и не са ми вкусни. Например мляко с ориз „Сутляш“, крем „Малеби“, грис халва.“, разказа за Нова тв топ готвачът.
Присъдата му над попарата е безмилостна. „Начинът, по който чаят разкисва сиренето и то замирисва на обор, а хлябът добива текстура, с която може да ти мине между зъбите, ме отвращава. Това ядене не национално, според мен някъде от затворите е тръгнало.“, отсече той.
11-годишната му дъщеря обича да работи с тесто, а вкъщи за храната се грижи предимно жена му. Но и двете са категорични – шеф Ангелов е най-добрият в България. „Според тях даже в цялата Галактика. Има хора над моето ниво, има и такива под моето ниво, но равен с мен няма. Аз съм един единствен“, споделя българския аналог на Гордън Рамзи.
През последните три години той затвори топ ресторанта си и се ориентира към висш клас бърза закуска. Но не бързайте да си представяте банички, или дюнери – шеф Ангелов издига на пиеадестал балканската скара с минимум подправки и топ продукти.
Кебапче, хлебче, лютеница, лимонада
Това са нещата, които навремето се продаваха във всяка „Бира – Скара“. Смятам, че бихме били много по-горди, ако предложим на идващите у нас чужденци, едно добро кебапче, вместо бургер, дюнер или сръбска скара или суши. Ние имаме наша кулинарна история по отношение на fast food. Има български вкус и трябва да се обърнем към него. Ще се чувстваме много по-горди. Както един италианец се чувства горд с пицата, ризотото и пастата си, както когато отидеш в Германия, ядеш най-хубавия къривурст, а в Япония поръчваш темпура или суши. Мисията, която съм си поставил не е никак лесна, защото този тип храна е много компрометирана. Да убедиш хората, че трябва да имат доверие и да търсят суровината преди вкуса, не е лесно. Всички знаем, че вкусът идва от солта и захарта. Всеки може да готви вкусно. Трудно е да готвиш качествено и вкусно с естествени суровини и минимум подправки. Това е висшият пилотаж в кулинарията.“, казва Виктор Ангелов.
Шер и Грег Олман на обложка на албума им „Allman and Woman“ през 1977 г. в Лос Анджелис. Снимка: Getty
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари