Три страхотни домашни маски с диня за всеки тип кожа
Снимка: Shutterstock
Плодовете не са само за ядене, казват бабите и колкото и ретро да ви се струва, има какво да научим и приложим от тях дори, когато става дума за маските за лице.
Козметични гиганти отдавна включват плодови съставки в серуми, кремове, лосиони и други продукти за грижа на кожата, а ние събираме съвети за използването на плодови маски за лице в домашни условия. Някои плодове, каквато е динята, имат великолепни свойства да омекотяват и енергизират всеки тип кожа и да я насищат с витамини.
1. Диня, сливи и зехтин за суха кожа
Пюрирайте малко парче диня и 1-2 сливи – хубаво е да са в равни пропорции, и смесете с няколко капки зехтин. Нанесете сместа на кожата за около 15 минути – това време е достатъчно да овлажни повърхностния слой на кожата, да изравни тена на лицето и да изчезнат фините бръчици, характерни за сухата кожа.
2. Диня с мляко за смесен тип кожа
Сокът от малко парче диня, смесен с 2-3 чаени лъжички пастьоризирано мляко е идеален за подхранване. Натопете салфетка в този разтвор и я поставете на лицето си – сместа подобрява ефективно и сухите, и мазни участъци на и смесения тип кожа.
Рисунка: Борил Сурмов, 7 г.
3. Диня с белтък за мазна кожа
Тази смес не просто ще обогати епидермиса с полезни вещества, но и ще обере излишната мазнина от кожата. Разбийте белтъка на едно яйце с 2-3 чаени лъжички динен сок и 1 лъжичка обезмаслена сметана. Разбъркайте и нанесете на лицето за 15-ина минути. След това измийте първо с топла, а после с хладка вода – хладките обливания са много полезни при разширени пори.
Марина Атанасова
Медената къщичка е красива и ефектна украса за празника, която може и да се яде.
Снимка: Shutterstock
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Когато двойките избират да се разделят по време на сън, събирането на следващата сутрин често води до подновяване на взаимната им привързаност.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари