Светлите тонове се асоциират със здравословните
Снимка: Shutterstock
Светлите цветове на опаковките карат хората да мислят, че храната в тях е здравословна. Но може да ги наведат на мисълта, че продуктът вътре не е особено вкусен.
Немски учени от университета за приложни науки в Кил установиха, че цветът на опаковката провокира асоциации свързани със здравословното хранене, дори може да влияе на избора ни. Те направили експеримент със 179 доброволци, като им показали един и същ продукт – прясно сирене в зелена опаковка – едната светла, другата – тъмна.
В началото на експеримента доброволците трябвало да оценяват вкуса на продукта, без да го опитват. Оказало се, че цветът на опаковката е от съществено значение за хората, които се интересуват от здравословно хранене.
След това доброволците дегустирали сиренето. Тогава всички, дори тези, които не били особено заинтересовани от хранителните му качества, приели, че това със светлата опаковка е по-полезният продукт. Той обаче им се сторил не така вкусен както очаквали.
Източник: dailymail
Проучванията показват, че вегетарианската диета може да помогне за намаляване на риска от редица заболявания.
Снимка: Shutterstock
По случай 50 години от създаването на Saf-instant, компанията-производител унифицира дизайна на всички съществуващи опаковки по света.
Снимка: Лесафр България
За детето не е здравословно да прекалява със сладкишите, но дали това има нещо общо с харакера?
Снимса: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари