Те предпазват от заболявания и подобряват умствените способности
Снимка: Shutterstock
Тези храни са достъпни, вкусни и здравословни, а продължителната им консумация предпазва от заболявания на нервната система в по-късна възраст и може да доведе до трайно подобряване на умствените ни способности. Става дума за бадемите, морковите и кивито.
Бадемите намаляват риска от Алцхаймер и подобряват паметта. Морковите действат благотворно на познавателните функции и когнитивните способности. А кивито е богато на Омега-3 мастни киселини и подобрява абсорбирането на желязото от храната, което пък е жизнено важно за доброто функциониране на мозъка.
Продължението четете в Обекти.бг
Калцият може да бъде въведен в тялото не само с млечни, а и с растителни продукти.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари