Предлагаме ви стъпка по стъпка лесен вариант, в който може да включите дори и по-малките деца
Медената къщичка е красива и ефектна украса за празника, която може и да се яде.
Снимка: Shutterstock
Медените коледни къщички са не само красива украса, но и нещо, което след това може да се изяде. Някои се правят наистина трудно и са толкова съвършени, че изискват точна ръка като на художник и голямо майсторство.
Но има и много лесни варианти, които спокойно може да направите, дори да не притежавате много опит. А най-хубавото е, че може да включите и децата.
За тях това ще се превърне чудесна и много забавна игра. Ще имат възможност да участват в създаването на уникална украса за дома (все пак две съвършено еднакви къщички няма).
И не на последно място по важност, макар и последно като действие – стават за ядене и са много вкусни.
Когато избирате рецепта за медено тесто, имайте предвид, че класическите варианти за пухкави меденки не са подходящи за къщичка, тъй като набухвателите ще деформират частите при печенето. Затова изберете вариант за тесто без набухватели. А ако му добавите и щедро джинджифил на прах, уханието ще бъде съвършено.
Маслото Président е нежно и свежо, просто перфектно.
Снимка: Président
И още нещо важно! Когато избирате масло за медената къщичка, никога не подценявайте качеството. Правило при всички маслени теста, каквото е и меденото, е да бъдат умесени с наистина много качествено масло. Такова е маслото Président. То е без добавки, само е пастьоризирано за добро съхранение и е направено от най-добрите френски сметани. Защитната му опаковка е също специално проектирана, за да поддържа свежестта и аромата на продукта. Подходящо е както за директна консумация, така и за готвене. И има най-различни разфасовки, така че може да си изберете точно, колкото ви е необходимо за конкретния случай.
Децата могат да украсят и изрисуват къщичката.
Снимка: Shutterstock
Ако не разполагате с готови метални формички за такава къщичка, направете си сами от по-плътен картон. Внимавайте само с размерите, защото трябва всичко да пасва. Това е работа за родителите или по-големите деца, които могат с линийка да разчертаят нужните части.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност, за да не залепва, с дебелина около 2-3 мм. Сложете върху него частите и с нож очертайте контура. След това ги пренесете много внимателно с шпатула в тава върху хартия.
Меденото тесто се пече на около 170 градуса до леко потъмняване на крайчетата, не повече, защото лесно прегаря. След като го извадите, веднага изрежете прозорчета и врата, защото докато е топло, се прави лесно, след това лесно се чупи.
След като тестото се охлади напълно, с тънка четка за рисуване и белтъчна глазура, украсете всяка част. Ето тук вече децата могат да се включат с пълна сила.
След като глазурата засъхне леко, може да добавят по желание и шарени бонбони. Не по-рано, за да не се разтопят при допира с течността, но и не много късно, за да могат да залепнат хубаво.
Изрисуваните части се оставят да засъхнат напълно – може и цяла нощ, за да е най-сигурно. На следващия ден къщичката се сглобява, като за залепване може да използвате белтъчна глазура – по-лесно е от карамел. На финала поръсете обилно с пудра захар през ситно сито, за да се получи красив заснежен ефект.
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Когато двойките избират да се разделят по време на сън, събирането на следващата сутрин често води до подновяване на взаимната им привързаност.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари