Рецепта от Работилничка за сладки моменти, която участва в София Десерт Фест
Добра идея за сладък живот в празничните дни ни дава Албена Стоянова, майстор-сладкар в Работилничка за сладки моменти, която е сред участниците в предстоящия София Десерт Фест.
Шоколадови трюфели с коледен аромат
Необходими продукти: 300 г черен шоколад, 100 мл. готварска течна сметана, канела, ром, смлян карамфил, шоколад за украса
Приготвяне: Шоколадът се натрошава в купа и се залива с кипналата сметана. Добавят се подправките и се разбърква до гладка смес. Оставя се в хладилника за една нощ.
На следващия ден с лъжичка се гребва и се оформят с ръце малки еднакви топчета. Прибират се в камерата да стегнат и след това с помощта на виличка се потапят в разтопен шоколад.
Фестивалът ще се проведе от 24 до 26 ноември в изложбена зала ЦУМ /вход откъм Централна баня/. Изложението ще е отворено за посетители от 10.00 до 19.00 часа.
Любителите на десертите ще могат да се насладят на торти, пасти, сладкиши, сладолед на топчета, шоколад и шоколадови изделия; баклави, локуми; напитки – вино, кафе, чай; бутиков мед, тахан, ядки и др., които изложителите са подготвили за събитието, както и на много изненади, вкусни и привлекателни предложения, специални намаления и дегустации.
Допълнителна информация - тук.
Периодът преди и по време на бременността предоставя възможност за поддържане на по-добър хранителен статус на майката.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари