В бъдеще те пазят детето от астма
Снимка: Guliver / iStock
Едно от най-честите заболявания на дихателната система е астмата. И при много деца тя се отключва още в ранна детска възраст.
Японски учени намериха начин да предпазят децата от астмата и съветват бременните жени да ядат повече зелени листни зеленчуци през първите 3 месеца на бременността, съобщава The Daily Mail.
Специалистите следили 310 деца от раждането до 2-годишна възраст. По време на бременността жените попълвали специален въпросник за менюто си всеки ден. Децата били изследвани за астма. Така учените установили, че степента на риск зависи от количеството на зелени листни зеленчуци, които бъдещата майката е яла през първия триместър.
Ако в менюто ѝ са били включени голямо количество броколи, спанак, къдраво и брюкселско зеле, рискът от астма при децата намалявал наполовина.
Като тази зависимост била установена само, ако зеленчуците се консумират в началото на бременността. Именно в този период се формира дихателната система.
Мона Василева
Не само краставичките, но и маринатата, в която са били, е полезна за здравето.
Снимка: Shutterstock
Медената къщичка е красива и ефектна украса за празника, която може и да се яде.
Снимка: Shutterstock
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари