Увеличете полезните мазнини в менюто
Снимка: Guliver / iStock
Стотици хиляди хора всеки ден се заразяват с коронавируса и почти толкова оздравяват. За да се ускори процесът на възстановяване, е важно да обърнем внимание на храненето, съветва кандидатът на медицинските науки Елена Яворов.
Менюто на преболедувалите трябва да включва повече полезни мазнини както от животински, так и от растителен произход. Например – авокадо.
Полезни са още олиото, зехтинът, лененото олио и кравето масло.
По време на боледуване и във възстановителния период е по-разумно
да се откажем от сладкото
и захарните изделия, които отслабват имунитета и бавят оздравяването.
По време на пандемия, когато им риск от заразяване с COVID-19, е добре да се ядат повече белтъчини: пилешко, риба, скариди, както и пресни зеленчукови и плодови салати.
Без значение от сезона, на трапезата е добре да има повече зелени храни.
Ако човек има апетит, това е доказателство, че се възстановява от заразата, обяснява специалистът.
В рамките на форума бяха представени тревожните данни, които подчертават значимостта на грижата за недоносените деца и важността на профилактиката и ранната диагностика.
Снимка: Фондация „Нашите недоносени деца“
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари