В кои случаи е полезно да ядете цялото зърно
Снимка: Shutterstock
Децата старателно плюят семките от гроздето, а майките им предпочитат и купуват така наречения сорт „стафида“, който няма семки.
Семките обаче са полезни и лековити, особено за хора със сърдечно-съдови заболявания и действат профилактично на раковите заболявания.
Семките съдържат антиоксиданти, например веществото токоферол, който пази от рак на млечната жлеза, на простата както и на кожата.
Гроздовите семки укрепват кръвоносните съдове и помагат за пречистването на кръвта. Затова се препоръчват на хора със сърдечно-съдови заболявания.
Семките съдържат вещества, които активизират кръвообращението. Затова помагат и при косопад.
Едно от несъмнено ценните им качества, е че са добър източник на витамин Е, който има мощно антиоксидантно действие. Той овлажнява кожата и помага при проблеми със зрението.
Семките имат и противовъзпалителни свойства и са полезни при колит, гастрит и инфекции на отделителната система, обясняват специалисти.
Източник, адаптация Мона Василева
Медената къщичка е красива и ефектна украса за празника, която може и да се яде.
Снимка: Shutterstock
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари